,,Un schimb este sănătos atât pentru buzunarele noastre, cât și pentru mediu!”

În aceste momente atenția noastră este îndreptată către economie, dar mai ales către ECONOMIILE PERSONALE . În contextul actual, o opțiune pentru a economisi esteTROCUL, o metodă probabil de aceeași vârstă cu omenirea. Fiecare schimbă ce are, cu ce are nevoie. Așa funcționează și următorul businees despre care am putea spune că este un TROC REINVENTAT, asta pentru că se desfășoară în mediul online și este perfect adaptat vremurilor.

SWAPAROO este o platformă de schimb online unde puteți pune produse pe care nu le mai folosiți, precum jucării, pătuțul copilului, premergător, bicicletă, articole vestimentare, produse de fitness, cărți, dar nu numai. În schimbul lor primiți puncte(coins), iar cu punctele acumulate vă puteți alege alte produse de pe platformă. Inscrierea pe platformă este gratis.

AI GRIJA DE BANII TĂI ȘI PROTEJEAZA MEDIUL!

Printr-o abordare de acest gen avem grijă atât de mediul înconjurător(emisia de dioxid de carbon este redusă considerabil odată cu fabricarea unui număr mai mic de obiecte), dar și de banii nostri. Cuvântul SWAPAROO este unul ,,inventat”și provine din englezescul SWAP care înseamnă ,,a schimba”, RO de la România, iar un O este adăugat pentru sonoritate.

Cele două fondatoare SWAPAROO.RO sunt argeșeanca Anca Minescu și prietena ei Annette Conway din Irlanda. Ambele au studii și experiență vastă în domeniul protecției mediului. Anca este din Curtea de Argeș, a studiat ingineria mediului și a lucrat în domeniul  protecției mediului și sustenabilității, în domeniul academic și industrial privat, iar Annette profesează de peste 20 ani în inginerie chimică în companii multinaționale cu experiență relevantă în recuperarea solvenților din indistria chimică și realizarea de economii de ordinul milioanelor de euro pentru companii precum Pfizer.

Anca Minescu, fondatoare Swaparoo.ro(România): ,,Ideea acestui proiect a pornit de la o discuție cu Annette despre modul în care ne aglomerează casele și viețile unele obiecte pe care nu le mai folosim, în special atunci când în casă sunt și copii. Am realizat că un schimb este sănătos atât pentru buzunarele noastre, cât și pentru mediu deoarece este redus considerabil dioxidul de carbon atunci când sunt fabricate mai puține obiecte.”

Annette Conway, fondatoare Swaparoo.ro, Irlanda: ,,Cei interesați pot accesa site-ul atât în limba română, cât și în limba  engleză. Platforma urmează a fi implementată în viitor și în Comunitatea Europeana prin alte axe de finanțare disponibile la nivel European.”

CAUTĂ CE ÎTI DOREȘTI, SCHIMBĂ CE NU FOLOSEȘTI!

Schimbul se face în 3 pași:

PASUL 1: Fă-ți cont pe SWAPAROO.RO;

PASUL 2: Încarcă pozele cu obiectul pe care vrei să-l schimbi și completează un formular scurt depre starea produsului;

PASUL 3: După finalizarea pasului 2 vei primi un număr de puncte(coins). Cu punctele primite iți poți alege alt produs de pe platformă.

Punctele se primesc în funcție de anumite criterii precum gradul de uzură al obiectuluilui, prețul inițial, categoria din care face parte, etc. Punctele nu se transformă în bani! Acestea pot fi folosite doar pe platformă. Singurul cost pe care îl implică un astfel de schimb este suma de 7 lei, la finalizarea tranzacției și este suportată de persoana care schimbă sau ,,vinde”. Puteți primiți până la 210 puncte de bun venit după cum urmează: 50 de puncte pentru cont nou, 10 puncte dacă adaugi 5-10 produse și 50 de puncte la fiecare din primele 3 tranzacții. Cuvântul SWAPAROO este unul ,,inventat”și provine din englezescul SWAP care înseamnă ,,a schimba”, RO de la România, iar un O este adăugat pentru sonoritate.

Acest proiect este finanțat prin intermediul firmei de consultanță Trivento prin proiectul START UP SUD MUNTENIA, Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți și aliniat la cele trei cerințe Europene trasate pentru 2020: tehnologia informatiei și comunicatiilor, reducerea emisiilor de carbon și inovarea socială orientată pe servicii pentru comunități (spirit civic).